Infinity logotype

Novosti

Infinity News Page
Infinity News Page scroll
Single News Image
Press konferencija - Infinity International Group - 26.06.2024

Predsjednik Uprave Infinity International Group Bojan Vujić obratio se novinarima povodom uvođenja sramnih i neosnovanih sankcija od strane američkog Ministarstva finansija.

Na jučerašnjoj press konferenciji, Bojan Vujić, predsjednik Uprave Infinity International Group, predstavio je planove grupacije u svjetlu nedavno uvedenih američkih sankcija.

Kako ističe, cilj je zadržavanje radnih mjesta.
- Svi smo svjedoci, sankcije su uvedene. Ugroženo je 800 radnih mjesta, šteta je načinjena. Ono što možemo da uradimo, jeste da ove sjajne zaposlene radnike koje imamo, koje svaka kompanija želi da ima, moramo da nađemo način da ih zadržimo. Ne želimo da ti ljudi odu iz Republike Srpske. Uložili smo veliki napor da ove kompanije dignemo na svjetski nivo. Ne smijemo dozvoliti da takvi radnici napuste Republiku Srpsku. Jedna od mjera koje smo uradili jeste da smo zaposlenima isplatili dvije plate i da im pokažemo da nemaju razloga za brigu. Tražimo način da održimo kontinuitet poslovanja onako, kako je to moguće. Moram da kažem da je ugrožen jako veliki broj projekata koje radimo. Dosta njih je vezano za funkcionisanje Republike Srpske. Recimo, imate integrisani sistem Poreske uprave. To je sistem koji u ovom trenutku pomaže kako bi se obezbijedio konstantan rast prihoda Poreske uprave Republike Srpske. Svi smo svjedoci da konstantan rast postoji. To je sada ugroženo. Dolazimo u situaciju da su ugrožena razna rješenje u Geodetskoj upravi, gdje su podaci o našoj imovini. Dakle, ovdje je puno šira slika. Sve to što je rađeno, sada je dovedeno u pitanje - naglašava Vujić.

On pojašnjava da su Amerikanci i Еvropljani šokirani uvedenim sankcijama.
- Obrazloženje sankcija je da mi navodno radimo protiv nekih američkih interesa. Ja bih ponovo skrenuo pažnju, 95 odsto proizvoda, u našem portfoliju, su američke i evropske. Prvi koji su nas zvali nakon uvođenja sankcija, bili su Amerikanci i Еvropljani. I za njih je nevjerovatno da neko ko ima tako dugoročnu i uspješnu saradnju u cijeloj regiji, dođe na udar sankcija uz obrazloženje da neko radi protiv američkih interesa. I sami su sada zabrinuti za njihovo poslovanje ovdje na tržištu. Za mene lično, kako čovjeka i profesionalca, ovo je neshvatljivo i neprihvatljivo - istakao je Vujić.

Svakako više informacija oko trenutne situacije donosimo svakodnevno na našim društvenim mrežama.

Iskreno zahvaljujemo medijima na velikom odzivu i podršci koju pružaju u ovim izazovnim vremenima. Vaša podrška i interesovanje su od ključnog značaja za informisanje javnosti i očuvanje transparentnosti u našem poslovanju.


U nastavku vam donosimo i video sa press konferencije